KONTAKTA MIG

VÄLKOMMEN,

Mitt namn är Lotta Johnzon och jag är utbildad lärare i matematik och naturvetenskapliga ämnen men har under åren också utbildat mig i måleri, skulptur, silversmide och konsthistoria. Vid sidan av läraryrket har jag varit verksam som konstnär och smyckesdesigner under många år. I min konst utforskar jag gärna olika tekniker och materiel.  

Jag har deltagit i flertalet utställningar med min konst och mina smycken exempelvis i Mälaröarnas konstrunda, Konstringen under ca 15 år, kulturveckan i Mälarökyrkan, Albogadagen i Gränna, Sånga Säby Kurs och konferens, Adelsö smedja samt haft separatutställning i Konsthallen Stockholm i Gamla Stan samt Galleri Bellman,Stockholm. Mina smycken har också under många år sålts på Ekebyhov slott på Ekerö. 

Jag har sedan 2000 år haft kurser i både måleri och silversmide, för både ungdomar och vuxna. 

”Att få skapa med händerna har i hela mitt liv varit en nödvändighet och med åren har det blivit mer och mer tydligt för mig hur avgörande det är för mitt välbefinnande. I skapandet kan jag andas ut och koppla bort stress och oro som ofta kan tränga sig på i vardagen. Färg, metall, trä eller lera -Vilket materialet är har inte så stor betydelse, den kreativa kraften kan ta sig uttryck på så många olika sätt.  

I det prestationsinriktade samhälle vi lever i idag, är det lätt att även skapande hamna här. Det jag vill försöka förmedla och få dig att känna i mina kursen är istället kravlöst skapande och en kreativ nyfikenhet. Jag vill att du ska känna en glädje i att experimentera och låta materialet och olika metoder styra processen framåt oavsett om det gäller färger eller metall. Jag vill vara den som hjälper dig på din väg till ett inre lugn med hjälp av den fantastiska gåva vi fått i förmågan att kunna skapa.”  – Lotta

Mailadress: lotta.johnzon@gmail.com

Mobil: 0704 83 88 56